Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Διακοπές με το μωράκι σας!

Διακοπές με το μωράκι σας!

See all advice
Διακοπές με το μωράκι σας!

Κανονίσατε τις ημερομηνίες, κλείσατε εισιτήρια και μέρος διαμονής και είστε πανέτοιμοι για τις καλοκαιρινές διακοπές με το παιδάκι σας. Αν είναι οι πρώτες σας διακοπές ως οικογένεια, ξέρουμε τι σκέφτεστε...τι να πρωτοπάρω; Καταλαβαίνουμε το άγχος! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σας έχουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

 

Η οργάνωση είναι το παν. Ξεκινήστε κάνοντας δυο λίστες: μια για το ταξίδι και μια για τις ημέρες των διακοπών. Έτσι, θα ξέρετε ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε τις λίστες αυτές σε μέρος που θα τις βλέπετε καθημερινά και να τις εμπλουτίζετε ως και μερικές μέρες πριν φύγετε.

 

Όλα όσα πρέπει να έχετε μαζί σας εξαρτώνται από την ηλικία που έχει το παιδάκι σας. Διαφορετικές ανάγκες έχει μωράκι ως 6 μηνών και διαφορετικές ένα παιδάκι ενός έτους και άνω. Διαφορετικοί είναι και οι ρυθμοί ανάπτυξης φυσικά. Γι’αυτό δεν υπάρχουν μαγικές οδηγίες και συμβουλές.

 

Απαραίτητα σε κάθε ταξίδι

 

Εκτός από τα βασικά, όπως πάνες, μπουκάλια, πιατάκια, πιπίλες , ρουχαλάκια κ.α. θα σας προτείναμε να δώσετε βάση και στα εξής:

 

Ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου – κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας – αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε κάθε ταξίδι. Αν το μωράκι σας είναι πολύ μικρό και ταξιδεύετε με αεροπλάνο, το PIPA urbn της Nuna είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι πιστοποίημένο για χρήση σε αεροπορικά ταξίδια. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, εκτός από τα διαφορετικά καθίσματα ανάμεσα στα οποία μπορείτε να διαλέξετε, μπορείτε να επιλέξετε και ένα port-bebe/κάθισμα αυτοκινήτου όπως το CARI next.

 

 

Αν το καρότσι που ήδη έχετε είναι μεγάλο σε όγκο θα σας προτείναμε ένα πιο ελαφρύ και εύκολο στο άνοιγμα και κλείσιμο.

 

Στην Kidscom έχουμε ξεχωριστή κατηγορία από ελαφριά καρότσια (όπως το Recaro Easylife & το Nuna TRVL), ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά το γούστο σας.

 

Ένα ελαφρύ καρότσι μεταφέρεται επίσης πολύ πιο εύκολα, κάτι που είναι απαραίτητο όλο τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα στις διακοπές.

 

 

Αντί για ή μαζί με το καρότσι σας – και εφόσον το παιδάκι σας έχει την κατάλληλη ηλικία - μπορείτε να επιλέξετε ένα πρακτικό τρίκυκλο, το οποίο είναι κατάλληλο για παιδάκια από 9 μηνών.

 

Ελαφρύ, πρακτικό, εύκολο στη μεταφορά, θα διασκεδάσει το μικρό σας και φυσικά θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε σας βόλτα.

 

Δείτε το Easytwist ή το Aveo! Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσουν.

 

Και αν το παιδάκι σας είναι μεγαλύτερο σε ηλικία, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το ποδηλατάκι του. Καλοκαίρι χωρίς βόλτες με το ποδήλατο δεν γίνεται!

 

Απολύτως απαραίτητα φυσικά είναι τα μαγιό του, τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο του, όπως φυσικά και ένα καλό αντιηλιακό κατάλληλο για τις ανάγκες του μικρού σας (ρωτήστε τον παιδίατρό σας- σίγουρα θα σας δώσει τα σωστά κριτήρια επιλογής). Στην Kidscom θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από όλα τα απαραίτητα για τη θάλασσα. Έτσι, δεν θα ξεχάσετε τίποτα!

 

Ανάλογα με το αν θα μείνετε σε σπίτι ή ξενοδοχείο, θα χρειαστείτε ένα μέρος για να κοιμηθεί το μωράκι σας. Ρωτήστε στο ξενοδοχείο στο οποίο  θα φιλοξενηθείτε αν διαθέτουν κούνιες για μωράκια.

 

Εναλλακτικά ένα παρκοκρέβατο θα σας λύσει τα χέρια, καθώς είναι κατάλληλο για μωράκια αλλά και μεγαλύτερα παιδάκια, μεταφέρεται εύκολα και φυσικά μπορείτε να το έχετε μαζί σας όπου και αν πάτε, ενώ αποτελεί και έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού για το μικράκι σας.

 

Μια ιδανική λύση για τις βόλτες με το μωράκι σας είναι και ο μάρσιπος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρίσκεται στην αγκαλιά σας, ενώ σας επιτρέπει να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα.

 

Σε παραλίες όπου η πρόσβαση με το καρότσι είναι δύσκολη, ο μάρσιπος θα σας λύσει τα χέρια. Γιατί να μην επισκεφθείτε ένα μέρος που θα θέλατε πολύ να δείτε αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καρότσι σας;

Λύσεις που θα κάνουν πιο ξένοιαστες τις διακοπές σας

Ετοιμάστε το γαλατάκι του σε 30 δευτερόλεπτα ή ζεστάνετε το φαγάκι του και κρατήστε το ζεστό με το Bib’expresso της Beaba! Είναι τόσο πρακτικό που μπορείτε πολύ εύκολα να το πάρετε μαζί σας όπου και αν πάτε με το μωράκι σας.

 

Είστε διακοπές και αγχώνεστε για το πως θα βεβαιωθείτε πως το μικρό σας θα τρώει υγιεινά; Σκέφτεστε πως θα ετοιμάσετε και θα αλέσετε το φαγητό του;

 

Με το Beaba Babycook δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα από όλα αυτά. Διαλέξτε ανάμεσα στα Babycook Neo, Babycook Express & Babycook Smart και θα μπορείτε να έχετε κάθε μέρα υγιεινά γεύματα, αλεσμένα στη σύσταση που είναι κατάλληλη για το μωράκι σας, εύκολα και γρήγορα!

 

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας φυσικά και την ενδοεπικοινωνία σας για να μπορείτε να έχετε το νου σας στο μωράκι σας καθε στιγμή. Στην Kidscom θα βρείτε διαφορετικές επιλογές συσκευών σε super τιμές.

 

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια τσάντα αλλαξιέρα. Θα σας φανεί απόλυτα χρήσιμη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας αλλά και σε κάθε σας βόλτα με το μωράκι σας. 

 

Τέλος, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο του λούτρινο παιχνίδι. Αν αυτές είναι οι πρώτες οικογενειακές σας διακοπές θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προσαρμογής για το μικρό σας. Αν το αγαπημένο του παιχνίδι το συντοφεύει, η προσαρμογή θα είναι ευκολότερη. 

1

Αν το παιδάκι σας είναι σε ηλικία στην οποία μπορεί να συμμετάσχει στις ετοιμασίες για τις διακοπές, αφήστε το. Ζητήστε του να σας φέρει το αγαπημένο του παιχνίδι, να διαλέξει κάποιο αγαπημένο του ρούχο ή αξεσουάρ που θα ήθελε να έχει μαζί του.

2

Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, εξερευνήστε μαζί το χώρο. Ανοίξτε τις ντουλάπες, τα συρτάρια, χαζέψτε μαζί τη θέα, αδειάστε μαζί τις βαλίτσες και δώστε του τα αγαπημένα του αντικείμενα.

3

Πάνω απ’όλα θυμηθείτε...είστε διακοπές. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσετε μαζί όμορφες στιγμές, να δημιουργήσετε αναμνήσεις για μια ζωή και ναι, να πάρετε και εσείς μια ανάσα. 

Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας