Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Πως να διαλέξεις τη σωστή τσάντα αλλαξιέρα

Πως να διαλέξεις τη σωστή τσάντα αλλαξιέρα

See all advice
Πως να διαλέξεις τη σωστή τσάντα αλλαξιέρα

Όταν είσαι νέος γονιός, υπάρχει κάτι, χωρίς το οποιο δεν μπορείς να φανταστείς τις βόλτες με το μικρό σου...Ναι! Σωστά μάντεψες! Είναι η τσάντα- αλλαξιέρα...δηλαδή εκείνη η «πολύτιμη» τσάντα που έχεις πάντα μαζί σου και στην οποία βάζεις όλα τα απαραίτητα για το μωράκι σου (πάνες, πιπίλες, αλλαξιές, μωρομάντηλα κ.ο.κ).

Ήρθε η ώρα να διαλέξεις τσάντα-αλλαξιέρα ή απλά θέλεις να αλλάξεις αυτήν που έχεις ή να προσθέσεις μια ακόμα (γιατί μια μάλλον δεν είναι αρκετή!); Να τι πρέπει να προσέξεις για να κάνεις τη σωστή επιλογή!

 

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ

 

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το είδος της χρήσης που σκοπεύεις να κάνεις στην τσάντα σου. Θα την χρησιμοποιείς καθημερινά ή που και που για μικρές εξόδους; Τη χρειάζεσαι για πιο μακρινές διαδρομές με το μωρό σου;

 

Ανάλογα με τις συνήθειες της οικογένειας – και φυσικά τις δικές σου- θα πρέπει να επιλέξεις και την αντίστοιχη τσάντα-αλλαξιέρα.

 

Μπορείς – για παράδειγμα – να επιλέξεις μια τσάντα-αλλαξιέρα η οποία διαθέτει μέρη που αφαιρούνται, όπως εξωτερικά τσαντάκια και θήκες που δεν χρειάζεται να έχεις πάντα μαζί σου, όπως η Jungle της Beaba, της οποίας ο όγκος μειώνεται ή τριπλασιάζεται ανάλογα με τις ανάγκες σου.

 

Ή μπορείς να επιλέξεις μια μικρότερη, πιο compact τσάντα-αλλαξιέρα, όπως η Moonpack σε στυλ backpack.

 

Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια! Η επιφάνεια αλλαγής είναι απολύτως απαραίτητη, όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού με το μωράκι σου.

 

Διάλεξε οπωσδήποτε μια τσάντα που να την περιλαμβάνει, όπως η Τσάντα Αλλαξιέρα Sydney II Smart Heather Blue της Beaba. Θα μπορείς να αλλάξεις το μωράκι σου οπουδήποτε και αν βρεθείς με ευκολία.

 

Πρόσεξε να καθαρίζει εύκολα με ένα μωρομάντηλο ή υγρό πανάκι, ώστε μετά από κάθε αλλαγή πάνας να μπορείς να την καθαρίσεις εύκολα και να τη βάλεις και πάλι στην τσάντα σου, χωρίς να ταλαιπωρηθείς.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

 

Όταν είσαι γονιός, χρειάζεσαι χώρους αποθήκευσης εντός και εκτός σπιτιού. Μια τσάντα αλλαξιέρα με πολλαπλές θήκες θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

 

Διάλεξε μια τσάντα αλλαξιέρα που διαθέτει φαρδύ, εύκολο άνοιγμα ώστε να μπορείς να βγάζεις και να βάζεις τα πράγματα που μωρού εύκολα σε αυτήν.

 

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, δες πόσες θήκες διαθέτει και το μέγεθός τους – ώστε να χωρούν συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο παιχνίδι, θήκες με πιπίλες αλλά και τα δικά σου προσωπικά αντικείμενα, όπως το πορτοφόλι και το κινητό σου τηλέφωνο.

 

Βεβαιώσου ότι διαθέτει θήκες προσβάσιμες και εξωτερικά, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις την τσάντα, για αντικείμενα που χρειάζεσαι άμεσα.

 

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

 

 

Μπορεί αρχικά να μην αποτελεί προτεραιότητα, όμως η δυνατότητα να καθαρίζεις εύκολα την τσάντα αλλαξιέρα είναι εξαιρετικά σημαντική.

 

Σκέψου το όνομά της..Τσάντα-Αλλαξιέρα. Αυτό τα λέει όλα! Είναι μοιραίο να λερωθεί από μπουκάλια, μπισκότα, πάνες και άλλα πολλά.

 

Χρειάζεσαι λοιπόν μια τσάντα που να καθαρίζεται εύκολα, με ένα υγρό μαντηλάκι ή όταν πρόκειται για πιο δύσκολους λεκέδες που να μπαίνει στο πλυντήριο ρούχων.

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ

 

Πως σε βολεύει να κρατάς την τσάντα αλλαξιέρα σου; Συνήθως υπάρχουν 4 επιλογές:

 

Χιαστή: όπως μια κανονική τσάντα, επιτρέποντας σου μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων όταν περπατάς ή κρατάς το μωράκι σου.

 

Διάλεξε μια τσάντα με ενισχυμένο ιμάντα που δεν σε πιέζει και με την οποία νιώθεις άνετα, όπως Rainbow της Nuna, που μπορείς να φορέσεις με 3 διαφορετικούς τρόπους, ενώ χωράει ακόμα και το tablet σου!!

 

Στο χέρι ή στον ώμο: Θα ήθελες μια τσάντα που όταν το μικρό σου μεγαλώσει μπορείς να κρατάς πλέον ως δική σου τσάντα, με μοναδικό στυλ;

Μπορείς να διαλέξεις μια τσάντα αλλαξιέρα με ευέλικτο σχεδιασμό, ώστε να την αξιοποιήσεις και αργότερα, όπως η Berlin!

 

 

 

Ως backpack: Ελεύθερα χέρια για να κρατάς το μωρό σου στον μάρσιπο ή για να απολαμβάνετε πιο μακρινές βόλτες.

 

Μπορείς να επιλέξεις μια τσάντα που θα προσφέρει όλα αυτά και θα χωράει όλα όσα χρειάζεσαι, όπως η Molly ή η Vancouver.

 

Στο καρότσι: Ορισμένες τσάντες αλλαξιέρες όπως η  Sydney II διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα για το χερούλι του καροτσιού.

 

Έτσι, μπορείς να κρεμάσεις την τσάντα-αλλαξιέρα σου στο καρότσι του μωρού σου.

 

ΤΟ ΣΤΥΛ

 

Όπως όταν επιλέγεις μια κανονική τσάντα, έτσι και στην περίπτωση της τσάντας αλλαξιέρας θέλεις να ταιριάζει με το προσωπικό σου στυλ και γούστο.

 

Στην Kidscom θα βρεις μια σειρά από διαφορετικά στυλ: πολύχρωμες, με φωτεινά χαρούμενα χρώματα ή πιο κλασσικές και ευέλικτες που μπορείς να χρησιμοποιείς ακόμα και όταν δεν είσαι με το μωράκι σου.

 

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι μπαμπάδες χρησιμοποιούν τις τσάντες αλλαξιέρες σε κάθε βόλτα με το μικράκι τους. Μια τσάντα αλλαξιέρα με πιο κλασσικό σχεδιασμό, όπως η Wellington είναι σίγουρο πως θα τους αρέσει.

ΜΙΚΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Αφού επιλέξεις με βάση τα παραπάνω κριτήρια, μπορείς να ανακαλύψεις μικρές λεπτομέρειες σε μια τσάντα αλλαξιέρα που κάνουν τη διαφορά, όπως μια πιο σκληρή, επίπεδη βάση, για περισσότερη σταθερότητα.

 

Η θέση των θηκών για τα δικά σου προσωπικά αντικείμενα είναι εύκολα προσβάσιμη, στο εξωτερικό μέρος της τσάντας; Ίσως είναι και αυτό μια λεπτομέρεια που πρέπει να υπολογίσεις. Είναι σημαντικό να μπορείς να βρεις εύκολα τα κλειδιά σου όταν φτάσετε στο σπίτι με το μωράκι σου.

 

Όποια τσάντα και αν διαλέξεις, εκείνο που πρέπει πάνω απ’ όλα να προσέξεις είναι να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου, κάνοντας τις βόλτες με το μωρό σου εύκολες. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος της.

Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας