Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Διαλέγουμε το σωστό παρκοκρέβατο!

Διαλέγουμε το σωστό παρκοκρέβατο!

See all advice
Διαλέγουμε το σωστό παρκοκρέβατο!

Κάθε νέος ή πιο έμπειρος γονιός γνωρίζει πόσο δραστήρια είναι τα παιδάκια μας. Θέλουν να παίξουν, να περπατήσουν, να μπουσουλίσουν και κυρίως να διασκεδάσουν καθώς ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους. Η ασφάλειά τους όμως είναι πηγή σημαντικού άγχους για τους γονείς, όπως και η έλλειψη της δυνατότητας να κάνουν κάποιες απαραίτητες δουλειές στο σπίτι ή απλά να πάρουν μια ανάσα.

 

Ποια είναι η λύση; Ένα ποιοτικό παρκοκρέβατο. Παλαιότερα γνωρίζαμε τα παραδοσιακά «πάρκα» τα οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά ως χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά. Από τότε έως σήμερα τα πάρκα έχουν εξελιχθεί σε παρκοκρέβατα, προσφέροντας στους γονείς τη δυνατότητα να συνδυάζουν μια κούνια και ένα πάρκο για το παιδάκι τους.

 

Πως όμως, μέσα από την τεράστια ποικιλία παρκοκρέβατων, θα διαλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει; Και ποια είναι τα κριτήρια εκείνα που θα πρέπει να επηρεάσουν την απόφασή σας;

 

 

Πάρκο ή παρκοκρέβατο;

 

Γιατί να περιοριστείτε; Το παρκοκρέβατο – όπως προδίδει και το όνομά του- θα προσφέρει στο παιδάκι σας τη δυνατότητα του ύπνου αλλά και του παιχνδιού, ειδικά όταν είναι πιο μικρό.

 

Τα παρκοκρέβατα διαθέτουν ειδική υπερυψωμένη βάση με στρώμα, κατάλληλη για μωράκια που δεν σηκώνονται ακόμα. Η βάση αυτή χαμηλώνει για να δημιουργήσει έναν χώρο κατάλληλο για παιχνίδι και εξερεύνηση.

 

Υπάρχουν ακόμα και παρκοκρέβατα τα οποία διαθέτουν ειδική αλλαξιέρα που αφαιρείται – όπως το LEODY και το Joie COMMUTER Change , ώστε να μπορείτε να αλλάζετε το μωράκι σας στο ίδιο σημείο, εύκολα και γρήγορα.

 

 

Γιατί να αγοράσω παρκοκρέβατο;

 

Τα οφέλη ενός ποιοτικού παρκοκρέβατου είναι πολλαπλά:

 

  1. Αποτελεί έναν ασφαλή, προστατευμένο χώρο στον οποίο μπορεί το παιδάκι σας να παίζει άφοβα
  2. Σας προσφέρει τη δυνατότητα, έχοντάς το πάντα σε σημείο που μπορείτε να το βλέπετε, να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή να ξεκουραστείτε ενώ το μικρό σας απολαμβάνει το παιχνίδι του με ασφάλεια.
  3. Αν το σπίτι σας είναι μεγάλο και το δωμάτιο του παιδιού είναι σε απόσταση από το σαλόνι ή την κουζίνα σας, θα προσφέρει στο παιδί σας τη δυνατότητα να έχει έναν δικό του χώρο εκεί όπου βρίσκεται όλη η οικογένεια αλλά και τα αγαπημένα του παιχνίδια.
  4. Κλείνει και ανοίγει εύκολα και μετακινείται το ίδιο εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο

 

 

5. Μπορείτε να το έχετε μαζί σας όπου και αν πάτε. Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, στο εξοχικό ή στις διακοπές σας, το παιδάκι σας θα έχει τον δικό του χώρο. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως αυτός είναι ένας χώρος που γνωρίζει ήδη και στον οποίο νιώθει ασφάλεια και άνεση. Έτσι, όταν θα χρειαστεί να διανυκτερεύσετε κάπου όπου δεν έχετε ξαναβρεθεί, εκείνο θα προσαρμοστεί με άνεση στο νέο του περιβάλλον.

6. Όταν ταξιδεύετε και δεν είστε σίγουροι για τα δεδομένα που ισχύουν στον τόπο διαμονής σας σχετικά με τον ύπνο του μωρού σας, ένα παρκοκρέβατο θα σας λύσει τα χέρια και θα σας απαλλάξει από το άγχος. Θα έχετε το δικό του κρεβατάκι όπου και αν βρεθείτε.

7. Παίζοντας στο παρκοκρέβατο, το παιδάκι σας μαθαίνει να είναι ανεξάρτητο. Ενώ εσείς παρακολουθείτε προσεκτικά εκείνο νιώθει πως μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του χωρίς εσάς και αυτό ενισχύει την ανάπτυξή του.

8. Ακόμα και όταν ξεκινήσει να μπουσουλάει ή είναι μεγαλύτερο υπάρχουν παρκοκρέβατα τα οποία διαθέτουν και άνοιγμα – όπως το JOY και το MOVI- ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αίσθημα ανεξαρτησίας για το μικρό σας αλλά και τη δυνατότητα να μοιραστείτε μαζί του ώρες παιχνιδιού.

 

 

Από πότε μπορεί ένα μωρό να χρησιμοποιεί ένα παρκοκρέβατο;

 

Ο μόνος περιορισμός για τη χρήση του παρκοκρέβατου από την πρώτη μέρα του μωρού σας είναι η ποιότητά του.

 

Τι να προσέξετε

 

Υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να αναζητήσετε στο παρκοκρέβατο που θα αγοράσετε για το μικράκι σας.

  • Να είναι ποιοτικό και επώνυμο: Προτιμήστε παρκοκρέβατα γνωστών εταιρειών, τα οποία φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα υλικών κατασκευής τους για να είστε σίγουροι ότι επιλέξατε σωστά.

 

  • Στρώμα: Επιλέξτε προσεκτικά. Τα περισσότερα παρκοκρέβατα συνοδεύονται πλέον από δικό τους στρώμα, ωστόσο μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσες φορές αυτά δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα. Ρωτήστε για τα υλικά και για το πάχος του στρώματος.

 

  • Άνοιγμα & κλείσιμο: Αν το παρκοκρέβατο που επιλέξατε δεν είναι εύκολο στο άνοιγμα και το κλείσιμο, δεν θα το αξιοποιήσετε. Ελέγξτε το μηχανισμό αυτής της λειτουργίας και βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολος και γρήγορος.

 

  • Μέγεθος και βάρος: Είναι απαραίτητο το παρκοκρέβατο που θα επιλέξετε να είναι ελαφρύ ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε και να το αποθηκεύετε. Το βάρος του όταν είναι κλειστό θα πρέπει να είναι όσο πιο μικρό γίνεται. Ελέγξτε τις διαστάσεις, ώστε να βεβαιωθείτε ότι σας εξυπηρετεί και με βάση τον χώρο που διαθέτετε αλλά και τη χωρητικότητα του πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σας, για να μπορείτε να το μεταφέρετε με άνεση.

 

Πολλά παρκοκρέβατα – όπως το Nuna SENA aire διαθέτουν και τσάντα μεταφοράς που θα σας λύσει τα χέρια.

 

 

 

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι:

 

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι πλευρές του παρκοκρέβατου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίζεται πλήρης κυκλοφορία του αέρα από κάθε πλευρά.

 

Απολύτως απαραίτητη είναι φυσικά και η δυνατότητα να βλέπετε το μικρό σας στο παρκοκρέβατο, επομένως είναι σημαντικό οι πλευρές να είναι όσο πιο διαφανείς γίνεται.

 

1
Πως επηρεάζει το παρκοκρέβατο την ανάπτυξη του παιδιού;

Οι στιγμές που περνάτε με το μικρό σας είναι πολύτιμες. Το ίδιο και οι στιγμές που χρειάζεται να ξεκουραστείτε, χωρίς το άγχος του διαρκούς ελέγχου του παιδιού σας. 

 

Αν και ένα παρκοκρέβατο θα χαρίσει στο παιδάκι σας έναν άνετο χώρο για να ξεκουράζεται ή να παίζει αυτό δεν σημαίνει πως ο χώρος αυτός του φτάνει, ούτε ότι το παρκοκρέβατο είναι ένας μόνιμος χώρος για εκείνο.

 

Αξιοποιήστε το λοιπόν με σοφία, όταν το χρειάζεστε. Για όλες τις άλλες στιγμές μοιραστείτε τις παίζοντας μαζί, ανακαλύπτοντας μαζί τον κόσμο και δημιουργώντας αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για μια ζωή!

Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας