Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Συμβουλές για την εκπαίδευση στην τουαλέτα!

Συμβουλές για την εκπαίδευση στην τουαλέτα!

See all advice
Συμβουλές για την εκπαίδευση στην τουαλέτα!

 

Ώρα να απαλλαγείτε από τις πάνες; 

 

Πρόκειται για ένα στάδιο από το οποίο περνάει κάθε παιδάκι αλλά και κάθε γονιός.

 

Δεν χρειάζεται να είναι μια περίοδος γεμάτη ανησυχία και δάκρυα.

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή προετοιμασία και ψυχραιμία και σε χρόνο μηδέν θα πανηγυρίζετε μαζί με το μικρό σας την επιτυχία!

 

 

Εκείνο που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να είναι έτοιμο το παιδάκι σας να βγάλει τις πάνες. Αν δεν είναι, τότε η διαδικασία θα είναι αρκετά αγχώδης τόσο για εσάς όσο και για εκείνο. Όπως με κάθε στάδιο ανάπτυξης, μόνο όταν το παιδί είναι έτοιμο μπορεί η διαδικασία να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

 

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να το καθυστερήσετε λίγο αν έχετε πρόσφατα κάνει κάποια σημαντική αλλαγή όπως μια μετακόμιση ή ένα νέο μωρό έχει έρθει στο σπίτι.

 

Μην βάλετε συγκεκριμένη ημερομηνία. Η πίεση του χρόνου θα προκαλέσει τόσο σε εσάς όσο και στο παιδάκι σας περιττό άγχος.

 

Προτιμήστε μια περίοδο κατά την οποία ο καιρός είναι ζεστός. Γιατι; Για το απλό λόγο ότι σε τέτοιες περιόδους το παιδάκι σας φοράει λιγότερα ρούχα και μπορεί να κυκλοφορεί  ακόμα και χωρίς πάνα.

 

 

 

 

 

 

 

5 ΣΗΜΑΔΙΑ

 

 

Παρατηρείστε το μικρό σας.

 

 

Αν το παιδάκι σας δείχνει 2 ή περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια,ίσως να έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσετε μαζί το ταξίδι απαλλαγής του από τις πάνες.

 

 

 

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

 

 

Είναι καλή ιδέα τις πρώτες μέρες της διαδικασίας να μείνετε μαζί στο σπίτι, κάνοντας το καθάρισμα των «ατυχημάτων» πιο εύκολο.

 

Ξεκινήστε βοηθώντας το παιδάκι σας να γνωρίσει το γιο γιο του έχοντας το κοντά του, επιτρέποντάς του να το μεταφέρει μόνο του και προσθέτοντάς το στην ώρα του παιχνιδιού.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

 

Καλό είναι να έχετε στο σπίτι περισσότερα από ένα γιο γιο, ώστε το παιδάκι σας να μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο είναι πιο κοντά του, οποιαδήποτε στιγμή.

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να βάλετε το μικρό σας στο γιο γιο του με τα ρούχα του και να το αφήσετε να παίξει ή να διαβάσει το αγαπημένο του παραμύθι. 

 

 

Είναι σημαντικό να το έχετε πάντα κοντά του στην αρχή της διαδικασίας και η πρόσβαση σε αυτό να είναι άμεση.

 

 

Μόλις το παιδάκι σας αποκτήσει τη συνήθεια να το χρησιμοποιεί καλό είναι να το έχετε αποκλειστικά στο μπάνιο. 

 

 

 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ

 

 

Ακόμα και αν πιστεύετε πως τα έχετε καταφέρει, πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για πισωγυρίσματα ή ατυχήματα.

 

 

Έχετε πάντα μαζί σας μια δεύτερη (ή και τρίτη) αλλαξιά και χρησιμοποιείτε πάντα εκπαιδευτικά βρακάκια, ειδικά για μεγαλύτερες διαδρομές ή βόλτες.

 

 

Αν τα «ατυχήματα» επιμένουν τότε ακούστε το ένστικτό σας και αφήστε το παιδάκι σας να σας οδηγήσει. Ίσως πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω. Θυμηθείτε πάντα να επιβραβεύετε στην επιτυχία και να είστε χαλαροί και ενθαρρυντικοί όταν το παιδάκι σας έχει κάποιο «ατύχημα».

 

 

Ακόμα και αν το παιδάκι σας χρησιμοποιεί το γιο γιο του κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι έτοιμο και για τη νύχτα.

 

Μπορεί να χρειαστεί έως και δυο χρόνια για να είναι ένα παιδάκι έτοιμο να περάσει μια ολόκληρη στεγνή νύχτα.

 

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε πάνες στον βραδινό ύπνο και σιγά σιγά περάστε στα εκπαιδευτικά βρακάκια.

 

Βάλτε το παιδάκι σας στο γιο γιο αμέσως πριν τον ύπνο και μόλις αυτό ξυπνήσει.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

 

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να αγοράσετε ένα αδιάβροχο κάλυμμα ή σεντόνι για να προστατέψετε το στρώμα από τυχόν «ατυχήματα»

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ!

 

 

 

Δοκιμάστε έναν πίνακα επιβράβευσης! Είναι το ιδανικό μέσο για να επιβραβεύσετε το παιδάκι σας και να το βοηθήσετε στο ταξίδι του χωρίς πάνες. Χρησιμοποιείστε αυτοκόλλητα που θα διαλέξετε μαζί και τοποθετήστε τα στον πίνακα ή για να διακοσμήσετε το γιο γιο του μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια.

 

 

Βάλτε το αγαπημένο του αρκουδάκι ή άλλο παιχνίδι να καθίσει στο γιο γιο για να δείξετε στο παιδάκι σας πως λειτουργεί και να το απαλλάξετε από τυχόν άγχος ή φόβο που μπορεί να νιώθει.

 

 

Διαβάστε του ιστορίες σχετικά με την εκπαίδευση της τουαλέτας, που θα το βοηθήσουν να δει τη διαδικασία με την καλύτερη ψυχολογία.

Πάνω απ’όλα χαλαρώστε, παραμείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να διασκεδάσετε αυτή τη διαδικασία με το παιδάκι σας.

 

Όποτε και αν γίνει, το παιδάκι σας θα βγάλει τελικά τις πάνες και η διαδικασία αυτή θα γίνει απλά μια χαρούμενη ανάμνηση!

Συχνές ερωτήσεις
Τι προϊόντα να διαλέξω;

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τα προϊόντα που θα βοηθήσουν το παιδάκι σας να απαλλαγεί από τις πάνες , υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που επιλέγετε είναι

  • εύκολα στο καθάρισμα, καθώς θα τα καθαρίζετε πολύ συχνά
  • σταθερά χωρίς επιφάνειες που γλιστρούν, ώστε να παρέχουν απόλυτη ασφάλεια
  • διαθέτουν προστατευτικό κάλυμμα μπροστά για την αποφυγή ατυχημάτων
Γιατί να επιλέξω εκπαιδευτικά βρακάκια;

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πάνες, τα εκπαιδευτικά βρακάκια ανεβοκατεβαίνουν πανεύκολα, βοηθώντας το παιδάκι σας να κάνει τη μετάβαση σε εσώρουχα για μεγάλα παιδιά.

 

Θα συγκρατήσουν αποτελεσματικά τυχόν «ατυχήματα», προστατεύοντας κάλτσες, ρούχα και παπούτσια.

 

Δεν θα απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα του παιδιού δίνοντάς του την αίσθηση της υγρασίας, βοηθώντας το να κάνει τη σύνδεση μεταξύ αυτής της αίσθησης και της ανάγκης χρήσης της τουαλέτας.

Γιο γιο ή κάθισμα τουαλέτας;

Αυτό εξαρτάται από το παιδάκι σας. 

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε αρχικά το γιο γιο, καθώς μπορείτε να το έχετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, να το έχετε μαζί σας σε κάθε διαδρομή και να έχετε διαφορετικά γιο γιο για άμεση χρήση.

Όταν το παιδάκι σας νιώσει άνετα με αυτό μπορείτε να περάσετε στο κάθισμα τουαλέτας.

 

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα ασφαλές σκαλοπατάκι, ώστε να μπορεί να ανεβαίνει στην τουαλέτα.

Τι κάνω στα ταξίδια;

Είναι καλό, όταν πρόκειται να ταξιδέψετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Αν το παιδάκι σας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία, ένα γιο-γιο ταξιδιού είναι απαραίτητο. Είναι μια πρακτική και εύκολη λύση, καθώς δεν απαιτεί καθάρισμα και το μέγεθός του είναι πρακτικό - για να το έχετε πάντα μαζί σας.

 

Αν έχετε επιλέξει ένα εκπαιδευτικό βρακάκι, φροντίστε να έχετε τοποθετήσει ένα κάλυμμα στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να το προστατέψετε από τυχόν ατυχήματα και φυσικά έχετε πάντα μαζί σας 2-3 αλλαξιές που μπορεί να χρειαστείτε.

Που μπορώ να βρω όλα τα απαραίτητα;

Σχετικά προϊόντα

Εκπαιδευτικό Mουσικό Γιο Γιο τουαλέτα Zebra
13,29 €
Προτεινόμενη τιμή: 18,99 €
Εκπαιδευτικό Γιο Γιο τουαλέτα Beaba Old Pink
27,89 €
Προτεινόμενη τιμή: 30,99 €
Εκπαιδευτικό βρακάκι 3+ ετών Sunny Days
10,70 €
Προτεινόμενη τιμή: 11,90 €
Εκπαιδευτικό βρακάκι 2-3 ετών Pegasus Palace
10,70 €
Προτεινόμενη τιμή: 11,90 €
Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας