Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Με το μωρό στο οικογενειακό τραπέζι

Με το μωρό στο οικογενειακό τραπέζι

See all advice
Με το μωρό στο οικογενειακό τραπέζι

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που το μωράκι σας θα είναι πλέον σε θεση να μοιραστεί το οικογενειακό τραπέζι μαζί σας;  Σημαίνει πως μεγάλωσε και είναι πλέον έτοιμο να απολαύσει ακόμα περισσότερες υπέροχες στιγμές με την υπόλοιπη οικογένεια.

Η ασφάλειά του όμως είναι εξαιρετικής σημασίας. Ας δούμε μαζί μερικά χρήσιμα tips για την επιλογή της κατάλληλης καρέκλας φαγητού!

 

Η ασφάλεια είναι το βασικότερο κριτήριο

 

Όταν επιλέγετε την καρέκλα φαγητου του μωρού σας πρέπει να είστε σίγουροι πως η επιλογή αυτή σημαίνει πως το μικρό σας θα είναι ασφαλές πάνω απ’όλα.

 

Δώστε βάση στη σταθερότητα της καρέλας και φροντίστε να έχει μεγαλύτερο εύρος στο κάτω μέρος, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Απολύτως απαραίτητη και σημαντική είναι και η ζώνη 5 σημείων (για μικρότερα παιδάκια) και 3 σημείων (για μεγαλύτερα παιδιά). Το μωράκι σας πρέπει να είναι δεμένο με αυτή κάθε φορά που κάθεται στην καρέκλα του. Γιατί; Για 2 σημαντικούς λόγους:

 

1. Για να μην μπορεί να μετακινηθεί και πιθανόν να συμβεί κάποιο ατύχημα – όπως να γύρει απότομα μπροστά.

 

2. Να κάθεται σωστά στη θέση του, καθώς οι ζώνες εξασφαλίζουν ότι υποστηρίζεται πάντα.

 

Εργονομία και άνεση

Στοιχεία που θα εξασφαλίσουν ότι το μικρό σας θα απολαύσει κάθε στιγμή στην καρέκλα του είναι:

 

 

  • Μια άνετη πλάτη στην οποία θα μπορεί να στηρίζεται σωστά.

 

  • Όταν το παιδάκι σας είναι ακόμα μωράκι, η δυνατότητα ανάκλησης είναι σημαντική, καθώς το διευκολύνει και κάνει το κάθισμα στη καρέκλα πολύ πιο άνετο. Καρέκλες φαγητού όπως η Mimzy LX αλλά και η Mimzy Recline διαθέτουν ανάκληση.

 

  • Θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στις ρυθμίσεις της καρέκλας που θα επιλέξετε. Ρυθμίζεται σε ύψος και σε βάθος για να ταιριάζει με τις αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού; Πόσο εύκολα και σε πόσες θέσεις; Καρέκλες όπως η υπέροχη Livy και η εξαιρετικά εργονομική ZAAZ διαθέτουν τέτοια χαρακτηριστικά.

 

 

  • Άνετος μεγάλος δίσκος στον οποίο θα μπορεί να βάζει τα χεράκια του και τους αγκώνες του, καθώς μεγαλώνει και ο οποίος μπορεί μελλοντικά να αφαιρεθεί εντελώς, όταν το παιδάκι σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το οικογενειακό τραπέζι για να απολαύσει μαζί σας το γεύμα του.

 

  • Ένα μαλακό κάθισμα είναι επίσης απαραίτητο. Το παιδάκι σας, καθως μεγαλώνει, θα αξιοποιήσει την καρέκλα του και για να παίζει (αλλά και για να μπορείτε να κάνετε κι εσείς κάποιες δουλειές έχοντάς το κοντά σας). Ένα άνετο κάθισμα θα εξασφαλίζει πως θα θέλει να καθίσει περισσότερο στην καρέκλα του.

 

  • Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το στήριγμα για τα πόδια του, ώστε να νιώθει περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα. Ειδικά για τους πρώτους μήνες, όπου το κάθισμα είναι κάτι που μαθαίνει το μικρό σας και μπορεί αρχικά να είναι κουραστικό για εκείνο. Φροντίστε το στήριγμα για τα πόδια να είναι επίσης ρυθμιζόμενο, ώστε να ταιριάζει κάθε φορά με την ηλικία του παιδιού.

 

Ευελιξία και ευκολία

Η επιλογή της καρέκλας φαγητού θα επηρεάσει σημαντικά και τη δική σας καθημερινότητα. Είναι ένα είδος που θα χρησιμοποιειτε καθημερινά και θα καθαρίζετε καθημερινά.

 

Είναι σημαντικό, η καρέκλα που επιλέξετε να διαθέτει δίσκο που αφαιρείται και πλένεται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων και υφάσματα που επίσης μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα με ένα πανάκι (τα «ατυχήματα» την ώρα του φαγητού είναι σίγουρο πως θα συβαίνουν σε καθημερινή βάση).

 

Αν τα υφάσματα αφαιρουνται και πλένονται ξεχωριστά είναι ακόμα καλύτερα!

 

Ο χώρος είναι ένα επίσης βασικό ζήτημα, καθώς η καρέκλα φαγητού θα πρέπει να μπορεί να κλείνει και να αποθηκεύεται ή όταν είναι κλειστή να μπορείτε να την τοποθετήσετε κάπου όπου δεν θα καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο. Αναζητήστε τις διαστάσεις της ανοιχτή και κλειστή.

 

Η μεταφορά της όταν μετακινείστε είτε στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού ή ακόμα σε στις διακοπές σας είναι επίσης σημαντική. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ χρήσιμο η καρέκλα φαγητου που θα επιλέξετε να είναι ελαφριά (για να μπορείτε να τη μεταφέρετε και στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας με ευκολία).

 

Η καρέλα φαγητου του μικρού σας θα πρέπει να είναι ευέλικτη και να το συντοφεύσει για αρκετά χρόνια.

 

Αποτελεί, εξ’άλλου μια επένδυση που θα κάνετε και είναι λογικό να θέλετε να την αξιοποιήσετε για όσο περισσότερο καιρό μπορείτε.

 

Υπάρχουν καρέκλες φαγητού, όπως η Tixi και η Multiply που μετατρέπονται σε καρέκλες για μεγαλύτερα παιδιά, σε καρέκλες για το γραφείο (ή με γραφείο) ή το οικογενειακό τραπέζι.

 

Είναι μια εξαιρετική λύση, ώστε το παιδάκι σας να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την καρέκλα του για πολλά χρόνια και να απολαμβάνει τόσο φαγητό όσο και το παιχνίδι του σε αυτήν.

Όποια καρέκλα φαγητού και αν επιλέξετε στην kidscom είναι σίγουρο πως θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι το μικρο σας άνετο και πάνω απ’όλα ασφαλές.

 

Εσείς, πρέπει μόνο να επιλέξετε από τη μεγάλη συλλογή μας σε καρέκλες φαγητού και να ξεκινήσετε να απολαμβάνετε όμορφες, διασκεδαστικές (ακόμα και φασαριόζικες) στιγμές με το μικράκι σας.

 

Για οποιαδήποτε απορία βρισκόμαστε φυσικά στη διάθεσή σας!

1
Θυμηθείτε!

Δεν πρέπει ποτέ το μωρό σας να βρίσκεται στην καρέκλα του μόνο του. Πρέπει πάντα να το έχετε το νου σας.

Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας