Καλέστε μας στο: 211 31 12 111
Αρχική / Συμβουλές / Επιλέγουμε το κατάλληλο καρότσι!

Επιλέγουμε το κατάλληλο καρότσι!

See all advice
Επιλέγουμε το κατάλληλο καρότσι!

Ήρθε η ώρα να διαλέξετε καρότσι για το μικράκι σας; Μήπως το παιδάκι σας μεγάλωσε και είναι ώρα να αλλάξετε καρότσι; Η επιλογή καροτσιού δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια αγορά σημαντικού κόστους αλλά και μακράς χρήσης. Πως λοιπόν θα διαλέξετε σωστά; Πάμε να δούμε μαζί.

Υπάρχει μια σειρά από κριτήρια τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Το σημαντικότερο από όλα είναι οι ξεχωριστές συνθήκες της δικής σας καθημερινότητας και με βάση αυτές θα πρέπει να επιλέξετε.

 

Συχνά μπορεί να παρασυρθούμε από ένα εντυπωσιακό καρότσι που είδαμε να χρησιμοποιεί κάποιος φίλος ή γνωστός μας. Τι συμβαίνει όμως όταν το αγοράσουμε και δεν χωράει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου μας ή είναι πολύ βαρύ για να το ανεβάσουμε από τις σκάλες;

Βάρος

 

Το βάρος του καροτσιού είναι εξαιρετικής σημασίας κατά την επιλογή ενός καροτσιού.

 

Μένετε σε πολυκατοικία με χωρίς ασανσέρ ή σε μεζονέτα η πρόσβαση στην είσοδο της οποίας έχει σκαλιά; Αν το καρότσι σας είναι βαρύ, αυτό θα δυσκολέψει πολύ την καθημερινότητά σας.

 

Φανταστείτε να πρέπει να κουβαλήσετε ένα βαρύ καρότσι ακόμα και στον 1ο όροφο. Και μάλιστα κρατώντας το μωρό σας αγκαλιά ή το παιδάκι σας από το χέρι.

 

Ένα ελαφρύ καρότσι, όπως το  Joie Pact θα σας λύσει τα χέρια.

 

Κάτι ακόμα το οποίο συνδέεται με το βάρος είναι η τοποθεσία στην οποία μένετε ή κινείστε συνήθως. Αν η γειτονιά σας έχει αρκετές ανηφόρες, τότε είναι σημαντικό το καρότσι σας να είναι ελαφρύ.

 

 

Κλείσιμο & Μεταφορά

 

Με ένα μικράκι μαζί σας θέλετε να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται. Όταν ετοιμάζεστε να βγείτε από το σπίτι και πρέπει να κατεβείτε σκαλιά ή αν κατά τη διάρκεια της βόλτας σας βρείτε μπροστά σας σκάλες που πρέπει να ανεβείτε, τότε είναι σημαντικό το καρότσι σας να κλείνει με το ένα χέρι ή τουλάχιστον εύκολα.

 

Τα περισσότερα καινούργια καρότσια κλείνουν εύκολα, αλλά καλό είναι να δείτε πως κλείνει ένα καρότσι πριν το αποκτήσετε. Εμείς σας προτείνουμε το TRIV next της Nuna ή το Joie Parcel που κλείνουν με το ένα χέρι.

 

Ένα εύκολο στο κλείσιμο καρότσι σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να το έχετε μαζί σας όπου και αν βρεθείτε.

 

 

Η ηλικία του παιδιού

 

Αν έχετε νεογέννητο μωράκι υπάρχουν δυο διαθέσιμες επιλογές:

 

Ή ένα απλό καρότσι, το οποίο ωστόσο διαθέτει πλήρη ανάκληση  - όπως το Litetrax S ή ένα καρότσι με πορτ-μπεμπέ, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο πλαίσιο του καροτσιού για τους πρώτους μήνες του μωρού σας, όπως το Βρεφικό Duo Set Finiti της Joie.

 

Έτσι, το μωράκι σας θα απολαμβάνει τις βόλτες σας ξεκούραστα.

 

 

Διαστάσεις όταν είναι κλειστό

 

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, τότε σίγουρα θέλετε ένα καρότσι το οποίο όταν κλείνει μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα, ακόμα και σε μια ντουλάπα.

 

Αν κάνετε συχνά ταξίδια, σίγουρα θα σας απασχολήσει το να χωρά το καρότσι σας άνετα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου. Επιλέξτε λοιπόν ένα καρότσι του οποίου το μέγεθος όταν κλείνει σας εξυπηρετεί, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς σας.

 

Μπορείτε να διαλέξετε ένα καρότσι όπως το TRVL της Nuna, το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για ταξίδια και συχνές μετακινήσεις ή το Lexa Elite της Recaro – που εκτός από το εξαιρετικά συμπαγές του μέγεθος, διαθέτει και ιμάντα μεταφοράς, ώστε όταν είναι κλειστό να μπορείτε να το μεταφέρετε ακόμα πιο εύκολα.

 

Οι διαστάσεις ενός καροτσιού είναι γενικότερα σημαντικές.

 

Αν το σπίτι σας βρίσκεται σε όροφο και πρόκειται να χρησιμοποιείτε καθημερινά ασανσέρ, βεβαιωθείτε ότι το καρότσι σας χωράει σε αυτό όταν είναι ανοιχτό. Είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση.

 

Διπλής ή μονής κατεύθυνσης;

 

Το μωράκι σας θέλει να εξερευνεί τον κόσμο γύρω του και κάθε βόλτα είναι αφορμή για νέες συναρπαστικές ανακαλύψεις και περιπέτειες.

 

Μήπως όμως υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να κοιτά εσάς; Ή μήπως εσείς θα προτιμούσατε να κοιτάτε το μωράκι σας σε κάθε βόλτα;

 

Υπάρχουν καρότσια διπλής και μονής κατεύθυνσης. Ανάλογα με το τι θελετε μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο.

 

Συνήθως, για μικρά μωράκια οι περισσότεροι γονείς προτιμούν ένα καρότσι με κάθισμα που μπορεί να τοποθετηθεί και προς τις δυο κατευθύνσεις, όπως το Nuna MIXX next.

 

 

Τροχοί & αναρτήσεις

 

Τα περισσότερα καρότσια διαθέτουν πλέον περιστροφή των τροχών, χαρακτηριστικό εξαιρετικά σημαντικό όταν θέλετε να αποφύγετε κάποιο εμπόδιο και ειδικά όταν κινήστε στην πόλη.

 

Οι μπροστινοί τροχοί είναι σημαντικό να κλειδώνουν, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να κινείστε ευκολότερα σε πιο τραχείς επιφάνειες και με απόλυτη σταθερότητα.

 

Βεβαιωθείτε ότι οι τροχοί του καροτσιου σας είναι ανθεκτικοί και διαθέτουν αναρτήσεις,όπως το νέο καρότσι IXXA της Nuna ή το Joie Aeria.

 

Είναι ένα χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει πως ανεξάρτητα από το έδαφος στο οποίο κινείστε, το μωράκι σας θα νιώθει άνετα.

 

Τι είναι το travel system ή travel set;

 

Tα travel systems είναι σετ τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν καρότσι & πορτ μπεμπέ ή καρότσι, πορτ-μπεμπέ και κάθισμα αυτοκινήτου. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως το MOOV CT μπορεί να περιλαμβάνουν και πρόσθετα αξεσουάρ όπως τσάντες, ποδόσακο κλπ.

Πότε να προτιμήσω travel system ή travel set;

 

Αυτού του είδους η επιλογή αφορά αποκλειστικά γονείς με μικρά μωράκια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν πορτ-μπεμπέ και βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου έως 13kg.

 

Αν το παιδάκι σας είναι μεγαλύτερο, το travel set δεν σας είναι απαραίτητο.  Αν όμως περιμένετε το μωράκι σας ή μόλις το υποδεχθήκατε, τοτε ένα travel set μπορεί να είναι η ιδανική λύση για εσάς, καθώς με μια αγορά έχετε 2 ή 3 προϊόντα μαζί, απαραίτητα για την καθημερινότητα του μωρού σας.

Τι άλλο μπορεί να χρειαστεί να λάβω υπόψη μου;

 

Πολλά καρότσια, όπως το Easylife Elite της Recaro διαθέτει «παράθυρο επίβλεψης» στην κουκούλα του, ώστε να βλέπετε το μωράκι σας ακόμα και όταν το κάθισμα κοιτά προς τα εμπρός.

 

Ένα μεγάλο και ευρύχωρο καλάθι για τα ψώνια ή τα απαραίτητα είναι επίσης σημαντικό, καθώς θα το βρείτε εξαιρετικά πρακτικό σε κάθε σας βόλτα.

 

Πρακτικές τσέπες για κλειδιά και κινητό ή άλλα αξεσουάρ είναι για ορισμένους γονείς επίσης απαραίτητα.

 

Τι να προσέξετε:

 

❗️ Μην αφήνετε ποτέ το μικρό σας στο καρότσι του χωρίς επιτήρηση

 

❗️ Φροντίστε όταν το καρότσι σας είναι στάσιμο να είναι ενεργοποιημένο το φρένο του.

 

❗️ Μην κρεμάτε στο τιμόνι του καροτσιού βαριές τσάντες που μπορεί να το αναποδογυρίσουν

 

❗️ Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε βόλτα το παιδάκι σας είναι δεμένο με τις ζώνες του καροτσιού, ενώ ειδικά για τα μικρότερα παιδάκια μην ξεχνάτε τη μπάρα προστασίας που πρέπει πάντα να είναι στη θέση της.

 

Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας