211 31 12 111

Αρχική / Όμιλος

Όμιλος

Επιχειρήσεις Καφούνη
 

Το ξεκίνημα των επιχειρήσεων Καφούνη βρίσκεται στη δεκαετία του 50, όταν ο ʼΑγγελος Καφούνης με μια μικρή προσωπική επιχείρησηη οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μοτοσικλέτας BMW και πραγματοποιεί τις πρώτες εισαγωγές από το εργοστάσιο BMW στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην χώρα υπάρχει μία εταιρία που μπορεί υπεύθυνα να διαθέσει και να καλύψει τις ανάγκες των πολλών μοτοσικλετών BMW που υπήρχαν αλλά και να προωθήσει το όνομα BMW με κύρος και σεβασμό.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η μικρή επιχείρηση αναπτύσσεται και εξαπλώνεται στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων BMW και με επιτυχία καλύπτει την ζήτηση που είχαν δημιουργήσει θρυλικά μοντέλα όπως το BMW 700, 1500, 2002 τα οποία ακτινοβολούσαν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους της εποχής.
Τη δεκαετία του 70 έρχεται και η πρώτη συμμετοχή του ονόματος KAFOUNIS στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, με ένα BMW 1800. Εκείνη την εποχή δημιουργείται το τμήμα πωλήσεων BMW KAFOUNIS
.Τη δεκαετία του 80, η BMW KAFOUNIS επενδύει σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συγκεντρώνοντας στον ίδιο χώρο πωλήσεις αυτοκινήτων BMW , αναλώσιμα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με μεγάλες κεντρικές συμφωνίες με εργοστάσια παραγωγής και ειδικούς οίκους του εξωτερικού, αλλά και τεχνικές εφαρμογές εισαγόμενης τεχνολογίας.
 
Με τη ριζική ανακαίνιση του ιδιόκτητου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και με την ανέγερση ξεχωριστής έκθεσης πωλήσεων στο γειτονικό χώρο, δημιουργείται μια μονάδα πρότυπο για τα δεδομένα της εποχής, ενώ η BMW KAFOUNIS κατέχει τη θέση της κορυφαίας ανεξάρτητη εταιρία στον χώρο των ανταλλακτικών διαθέτοντας τα προϊόντα των μεγαλυτέρων εργοστασίων παραγωγής της Ευρώπης ως αποκλειστική αντιπροσωπία ή επίσημη διανομή.

Τη δεκαετία του 90, η KAFOUNIS MOTORSPORT πλέον αναπτύσσει δίκτυο διανομής για πολλά από τα προϊόντα βελτίωσης και ειδικά ανταλλακτικά που αντιπροσωπεύει, διαθέτοντας προιόντα μέσα από τα καταστήματα της με το σήμα KAFOUNIS MOTORSPORT και από πολλούς συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

 
Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας προστίθεται το νεόκτιστο εννιαοροφο κτίριο δημιουργώντας ένα ενιαίο συγκρότημα πέντε διαφορετικών κτιρίων που στεγάζονται τα γραφεία, η διανομή ανταλλακτικών, η έκθεση πώλησης αυτοκίνητων, οι πωλήσεις μοτοσικλετών, το τεχνικό τμήμα αλλά και το κέντρο ελαστικών με αυτοτελή λειτουργία το κάθε τμήμα. Η πλέον αναπτυσσόμενη δραστηριότητα των επιχειρήσεων Καφούνη, κινείται στο χώρο της ασφάλειας του παιδιού, επιλέγοντας με πολύ αυστηρά κριτήρια τη συνεργασία με τις αδιαμφισβήτητα κορυφαίες εταιρείες των αντίστοιχων χώρων.

 

 

   

Η σημερινή εικόνα των Επιχειρήσεων Καφούνη περιλαμβάνει:


Την KAFOUNIS MOTORSPORT με αντικείμενο της τη εισαγωγή, αντιπροσώπευση, διανομή αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών.

Την ΚΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ που έχει την ευθύνη εφαρμογών και κατασκευών ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Την JAS ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΕ η οποία ασχολείται με την κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τρία πολυόροφα επαγγελματικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Την AUTOMOTIVE SOLUTIONS ΕΠΕ που εξειδικεύεται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις επαγγελματικής ηλεκτροκίνησης σε ξενοδοχεία, βιομηχανίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις, καθώς και διάφορους οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Την KIDSCOM S.A. στην οποία εντάσετε σήμερα ο κλάδος των παιδικών είδων με έδρα στο κεντρικό κτίριο των επιχειρήσεων της Αθήνας, ενώ τα προιόντα της παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο στα 6 σύγχρονα και μοντέρνα καταστήματα της αλυσίδας: στην Αγ.Παρασκευή, στον ʼλιμο, στο Μαρούσι & 2 καταστήματα στην Κύπρο, καθώς και το κατάστημα βρεφικών & παιδικών ρούχων και αξεσουάρ Cool Club, στο Περιστέρι.